Új termékek Projektek - HIDROMECHANIKA csigaszivattyúk önfelszívószivattyúk

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Projektjeink
CSN-613 csigaszivattyú
 
A CSN-600-as szivattyúcsalád bevulkanizált, úgynevezett gumi-metál sztátoros kivitele (CSN-610-sorozat), illetve ennek egyedi kivitele, ahol a fokozatszám 3 (CSN-613) így a szivattyú által előállítható végnyomás 18 bar !

E4-es sorozatú csigaszivattyúk
2012 első hónapjában megkezdtük az E-típusú szivattyúk -legnagyobb- E-4 családjának fejlesztését. Ezek a szivattyúk el tudják érni akár a 80 m/h térfogatáramot 6 bar emelési magasság mellett.
Jelenleg az E-4 család két tagból áll:

 
- E-411 (a volt CSN-600-as geometria) kb. 35-40 m3/h-ig max. 6 bar emelőmagasságig.
- E-421 (új geometria) max. 80 m3/h-ig max. 6 bar emelőmagasságig.
FO-201-B tip. Önfelszívó blokkszivattyú
 
Az FO-201-B blokkszivattyú az FO-200-as szivattyúcsalád újabb tagja. Az egyszerű kialakítása révén és egyfázisú (230V) meghajtása miatt elsősorban háztáji illetve kisüzemi felhasználásra került kifejlesztésre. Olyan önfelszívó szivattyú, mely alkalmas minden tiszta, vagy kevésbé szennyezett, akár gáztartalmú folyadék biztonságos szállítására. A behajtás tömítését csepegésmentes csúszógyűrűs tengelytömítés látja el.
- max. szállítási teljesítmény: 5,5 m3/h
- max. emelési magasság 2,5 bar
CSN-611-Ö-1-b Mészkeverő és kitárazó szivattyú - egyedi tervezésű és kialakítású szivattyú-rendszer
 
A feladat 8 m széles 100 m hosszú, 4 m mély medence-sorokon oltottmész keverése, átmozgatása és csomagoló rendszerhez történő szállítása.

A feladatot a medence-sor peremén síneken futó tartószerkezeten függőleges irányban mozgatható toronyba beépített szivattyúegységgel oldottuk meg.

A szivattyú térfogat kiszorítás elvén működő, szelep nélküli excentrikus csigaszivattyú. Meghajtása a torony-kocsira rögzített hajtóműves motor, amelynek csőtengelyében rögzített főtengely alján helyezkednek el az aktív elemek. A szivattyú állórésze, a csigadugattyú és a behordó kanál.

A szivattyú névleges teljesítménye 21,5 m3/h max. 6 bar terhelhetőséggel.

A szivattyú által szállított oltott meszet a toronyba és a tartószerkezetbe épített flexibilis nyomócső mozgatja a csomagológép felé, vagy keverés esetén a medencébe.
CSN-600-RC-T Behordó-csigás tartályos szivattyú rendszer -egyedi tervezés és kialakítás
 
A feladat vágóhídi melléktermék feldolgozó-vonal folyamatos anyag-ellátására egyedi tervezésű szivattyú rendszer kialakítása.

A feldolgozó-vonal aprító rendszerének folyamatos táplálását puffer-tartállyal, a tartály alján szállító és tömörítő behordó-csigával, majd az anyagot az aprító-géphez továbbító CSN-600-as excentrikus csigaszivattyúval valósítottuk meg.

A 7 m3-es tartályt - a vonal kiépítését követve - 3 m mélyen talajszintbe mélyítve kellett kialakítani. A behordó-csigának folyékony, pépes és részben szilárd részeket kell szállítani. Az így betáplált anyagot a csigaszivattyú 20 m3/h teljesítménnyel továbbítja.
E-138-C Magasnyomású excentrikus csigaszivattyú
 
Több komponensű műgyanta alapanyag folyamatos továbbítása 40 bar üzemi nyomáson a feldolgozóvonalra.

Kihívást jelentett az extrém magas nyomású (8 fokozatnak megfelelő) csigadugattyú és állórész tervezése és kivitelezése mellett a fokozott üzembiztonság elérése. Ugyanis a szállított anyag egy leállás esetén - az egész vonal gépeinek megbontása nélkül - a szokásos átmosással eltávolíthatatlan.
 
HIDROMECHANIKA Szövetkezet 1222 Bp. Nagytétényi út 96/a +3614246040 hidro@hidro.hu
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz